kpezakyn 1st digi photo contest

 

Κανονισμός και οδηγίες συμμετοχής στο διαγωνισμό μας 

 

 Θέμα: Κτιριακές υποδομές της Ζακύνθου. 

Η αρχιτεκτονική του νησιού μας μετά το σεισμό του 1953

Όροι και προϋποθέσεις

Η υποβολή των φωτογραφιών ξεκινά στις 15/01/2014 και λήγει στις 10/02/2014. 

Η έναρξη της ψηφοφορίας των επιλεχθέντων φωτογραφιών ξεκινά στις 12/02/2014 και λήγει στις 18/2/2014......περίπου στις έξι το απόγευμα...... Εξήντα χρόνια, έξι μήνες, έξι ημέρες και έξι ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953......

Τα αποτελέσματα ευελπιστούμε να ανακοινωθούν έως τις 21/02/2014.  


Η ψηφιακή φωτογραφία που θα στείλετε θα πρέπει να περιέχει ολόκληρη ή μέρος από μια κτιριακή κατασκευή, η οποία βρίσκεται στο νησί της Ζακύνθου.
Ξεκινώντας από την κατοικία σας, το δωμάτιό σας, τις κατασκευές του κήπου σας, έναν οικισμό που επισκεφτήκατε, ένα οικιστικό συγκρότημα που είδατε, έναν αρχαιολογικό χώρο, 

ένα μνημείο, ένα όμορφο σπίτι ή ακόμα και μέλη της τοπικής κοινωνίας δίπλα σε κάποιο κτίριο κ.λ.π. , φωτογραφίζετε οτιδήποτε σας τράβηξε την προσοχή, με βασική προϋπόθεση να περιέχει μια κτιριακή κατασκευή της Ζακύνθου. 

  • Οι ψηφιακές φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή jpg μεγέθους έως 10 Mb. 
  • Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία και πρέπει να είναι δικές σας.
  • Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με μία μόνο φωτογραφία. 
  • Μπαμπάδες…Μαμάδες….δεν τραβάμε εμείς τις φώτο αντί για τα παιδιά μας…
  • Φωτογραφίες μπορεί να απορριφθούν εάν κρίνουμε ότι περιέχουν διαφημιστικό περιεχόμενο (αποφύγετε να φαίνεται π.χ. κάποια διαφημιστική πινακίδα) ή θεωρηθεί ακατάλληλη. 
  • Φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται ανθρώπινες φιγούρες, χρειάζονται ενυπόγραφη έγκριση του απεικονιζομένου (εάν πρόκειται για ενήλικα) ή του κηδεμόνα του (αν πρόκειται για ανήλικο), την οποία στέλνετε σε ηλεκτρονική μορφή στο mail του διαγωνισμού μαζί με τη φωτογραφία με την οποία συμμετέχετε. Εφόσον η φωτογραφία σας επιλεγεί να διαγωνισθεί, θα παραλάβουμε την πρωτότυπη έγκριση από το σχολείο σας κατόπιν συνεννόησης με τον δ/ντη-δ/ντρια. 
  • Οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα ως υλικό του δικτύου που συντονίζει το  Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου.
Στέλνετε την ψηφιακή σας φωτογραφία με επισυναπτόμενο αρχείο στο mail του διαγωνισμού kpezakphoto1@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα: το σχολείο-το όνομά σας-την τάξη σας.          

(π.χ. 1ο Γυμνάσιο-Βισβάρδης Αναστάσιος-Β2). Αντίστοιχα το αποθηκευμένο όνομα της φωτογραφίας που επισυνάπτετε θα πρέπει να έχει την ακόλουθη μορφή: (1o gym visvardis anastasios B2.jpg).

Αν δυσκολευτείτε με αυτή τη διαδικασία ζητήστε τη βοήθεια του υπεύθυνου, για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθηγητή του σχολείου σας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2695053417.

Δε θα γίνονται δεκτές συμμετοχές οι οποίες στάλθηκαν μετά τις 10/02/2014, εκτός αν έχει προηγηθεί ενημέρωση και συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή πριν την καταληκτική ημερομηνία.


Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκλείσουμε συμμετοχή,  αν αυτό κριθεί σκόπιμο από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού.

 

Σχετικά με το διαγωνισμό

 Ο στόχος του διαγωνισμού είναι λίγη διασκέδαση για όλους αλλά και ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις του φαινομένου του σεισμού. Ακόμα και αν δεν κερδίσετε κάποιο από τα βραβεία, η ψήφος σας θα βοηθήσει κάποιον συμμαθητή ή συμμαθήτρια σας να αναδείξει το ταλέντο του/της. 

Οι φωτογραφίες, οι οποίες θα επιλεχθούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, θα συμπεριληφθούν στο πρώτο μαθητικό λεύκωμα φωτογραφιών σχετικό με τα κτίρια της Ζακύνθου και θα εκτεθούν σε δημόσιο χώρο σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί.

Α!!! και κάτι ακόμα!!!!    Πως θα επιλεχθούν οι φωτογραφίες;;

Η οργανωτική επιτροπή θα επιλέξει τις φωτογραφίες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό

Αυτές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και  με ενδοσχολικές ψηφοφορίες σε κάθε σχολείο θα επιλεχθούν οι καλύτερες, οι οποίες και θα βραβευτούν.


Σημαντικές Ημερομηνίες

   Περίοδος υποβολής συμμετοχών από τις 15/01/2014 μέχρι τις 10/02/2014.

   Περίοδος  ψηφοφορίας των σχολικών μονάδων από 12/02/2014 μέχρι τις 18/02/2014 .

 

Δείτε τα βραβεία μας!!! 

Για όλους τους επιλεχθέντες στο διαγωνισμό θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Για τις τρεις πρώτες σε ψήφους φωτογραφίες θα δοθούν, στα παιδιά που τράβηξαν τις φωτογραφίες, βεβαιώσεις συμμετοχής και έντυπο υλικό σχετικό με το φαινόμενο του σεισμού .

Στα σχολεία με τις τρεις πρώτες σε ψήφους φωτογραφίες θα παραχωρηθούν αισθητήρες καταγραφής σεισμικών δονήσεων του πανεπιστημίου Stanford των Η.Π.Α. .


Λένε ότι «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις
..... » οπότε ας αρχίσουμε να μιλάμε! Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός 

και ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Make a Free Website with Yola.